Zedenzaken Leiden prioriteit voor politie

LEIDEN - De politie in Leiden zet vol in op het onderzoeken van een aantal aanrandingen en een verkrachting in de stad. Er is een groot opsporingsonderzoek gestart waarbij de Leidse politie samenwerkt met een specialistisch zedenteam van de politie Den Haag.

Binnen een maand vonden twee aanrandingen en een verkrachting plaats. Veel vrouwelijke studenten voelen zich niet meer veilig in de Leidse binnenstad en durven 's avonds niet meer alleen de straat op te gaan. De laatste melding van een aanranding werd afgelopen woensdag gedaan. Toen werd een 24-jarige vrouw 's nachts door een onbekende man aangerand in de Doelensteeg.

Eerder liet de burgemeester al weten dat er 's nachts extra wordt gesurveilleerd en dat de politie extra rechercheurs inzet. Ook vertelde hij dat het in Leiden niet onveiliger is dan elders in het land.

In gesprek met studentenverenigingen

De politie en gemeente zijn in gesprek met studentenverenigingen. 'Alles wordt in het werk gesteld om de dader(s) op te sporen en aan te houden', aldus de politie. De politie geeft vrouwen het advies altijd aangifte te doen van een zedendelict.

Meer over dit onderwerp:
LEIDEN AANRANDINGEN STUDENTEN
Deel dit artikel: