Dertien aanhoudingen na onrustige avond in Den Haag

Autobrand in Allard Piersonlaan Den Haag
Autobrand in Allard Piersonlaan Den Haag © Regio15
DEN HAAG - Bij ongeregeldheden vrijdagavond in Den Haag heeft de politie in totaal dertien personen aangehouden. Drie jongeren werden op heterdaad betrapt toen ze op de Haringkade brand wilden stichten in buurt van zwembad de Blinkerd. Vier mannen uit Den Haag en Wateringen werden opgepakt op de Houtrustweg met een jerrycan met benzine in de achterbak. Alle verdachten zitten nog vast en worden verhoord.
In Scheveningen en Duindorp waren er aanhoudingen vanwege poging tot brandstichting. Twee jongens van 13 en 17 jaar uit Den Haag en een meisje van 16 jaar uit Voorburg werden op heterdaad betrapt op de Haringkade toen ze brand wilden stichten in de buurt van Zwembad de Blinkerd.
Drie mannen van 17, 18 en 21 uit Den Haag en een 18-jarige man uit Wateringen werden opgepakt toen bij een autocontrole bleek dat er een jerrycan met benzine in de achterbak lag. Op de Pluvierstraat werd een 42-jarige Hagenaar aangehouden vanwege het aansteken van zwaar vuurwerk.

Vuur in de bosjes

Vier Hagenaars van 19 jaar en een 21-jarige man uit Rijswijk werden opgepakt na een achtervolging met de politie. Surveillerende agenten zagen rond 1.15 uur vuur in de bosjes. Kort daarna reed een auto met hoge snelheid weg richting de duinen. Na een korte achtervolging kon de politie de inzittenden aanhouden.
Vooral in Laak was het vrijdagavond onrustig, twee auto's gingen daar in vlammen op. In de wijk zelf werd niemand opgepakt voor de branden, wel waren er, naast de dertien aanhoudingen in de stad, acht aanhoudingen vanwege openbare dronkenschap.