Gouda bij Kaarslicht live bij Omroep West

Gouda bij Kaarslicht
Gouda bij Kaarslicht © Marjan de Jong
GOUDA - De donkere dagen van Gouda worden ieder jaar ingeluid met een grootse kaarsjesavond in de binnenstad. Gouda bij Kaarslicht is een van de oudste lichtjesavonden van Nederland, waar jaarlijks zo'n twintigduizend mensen op afkomen. Dit jaar is het alweer de 64ste editie en het evenement is vrijdagavond live te volgen bij Omroep West.
Als het donker wordt in Gouda, worden in het oude centrum de kaarsen aangestoken. Het hoogtepunt van de dag vindt van 19.00 tot 20.00 uur plaats op de Markt bij het alleen door kaarsen verlichte stadhuis. Tijdens Gouda bij Kaarslicht wordt het kerstverhaal voorgelezen, worden de lichtjes in de enorme kerstboom voor het stadhuis ontstoken en worden er kerstliederen gezongen. Ook zijn er overdag allerlei activiteiten te doen in de binnenstad.
Gouda bij Kaarslicht: een terugblik

Bereikbaarheid Gouda

Gouda is vanwege de trein- en busverbinding goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Als je toch liever met de auto komt, kun je de auto kwijt op de parkeerterreinen Groenheuvel en Gentseweg. Busdienst Arriva rijdt vanaf deze parkeerplaatsen tussen 16.00 en 23.30 uur met een gratis pendeldienst naar en van het centrum.
Gouda bij Kaarslicht is 13 december live te zien op TV West van 18.55 tot 19.50 uur, met een herhaling op 24 december om 17.00 uur.