ADO en Twente weten niet te scoren in slechte wedstrijd

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft in een slechte wedstrijd met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Twente. De Haagse club was de iets betere ploeg in het Cars Jeans Stadion, maar miste scherpte voor het doel. Interim-trainer Dirk Heesen pakt zo bij zijn debuut als eindverantwoordelijke een punt.
De eerste helft was niet van hoogstaand niveau. Op enkele kleine kansen na waren er weinig hoogtepunten te noteren. Erik Falkenburg en Tomas Necid misten enkele kansjes. Twente zette daar een paar doelpogingen tegenover. Toch konden beide doelmannen met redelijk schone broekjes de kleedkamers opzoeken. ADO toonde wel inzet, maar wat het voetballend liet zien, viel tegen.
De tweede helft begon ADO sterk. De eerste vijf minuten na rust waren spannender dan de eerste helft. Onder meer Crysencio Summerville kreeg een grote kopkans. De kleinste man op het veld trof geen doel.

Enorme kans

ADO was de iets betere ploeg de tweede helft. Erik Falkenburg kreeg een enorme kans, maar de Leidenaar ramde de bal over het doel van Twente-doelman Joel Drommel. Ook Summerville liet zich meerdere keren aan de zijlijn zien. De vleugelflitser was een plaag voor de Overijsselse defensie, maar leverde weinig goede voorzetten af.
Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd steeds slechter. Er waren nog maar weinig kansen te noteren. Als donderslag bij heldere hemel kwam er in de tachtigste minuut toch nog een enorme kans. Michiel Kramer ramde uit vrije positie de bal op de knuisten van doelman Drommel.

Hoofd van Bakker

Vijf minuten later was er weer een grote kans voor Kramer. Dit keer ramde hij de bal snoeihard op goal, maar de spits zag zijn doelpoging worden gekeerd door het hoofd van ploeggenoot Bakker. De middenvelder ging eventjes neer. Na een minuut stond de middenvelder weer op.
In het vervolg van het duel werd er ook niet meer gescoord. Het 0-0 gelijke spel leverde ADO, dat vooraf afscheid nam van de naar Qatar vertrokken smaakmaker Nasser El Khayati, weinig op. De ploeg blijft zeventiende in de eredivisie.