Basketballers ZZ Leiden laten zich niet gek maken na 'comeback' Apollo

ZZ Leiden-speler Omot Anunwa (r) aan de bal.
ZZ Leiden-speler Omot Anunwa (r) aan de bal. © Orange Pictures
LEIDEN - De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden hebben dit weekend weer twee punten bij mogen schrijven. Na een doordeweekse (nipte) overwinning op Aris Leeuwarden, zette de ploeg van coach Rolf Franke zaterdagavond het Amsterdamse Apollo met 81-100 aan de kant.
In de hoofdstad kende ZZ Leiden een zorgeloze eerste helft. De mannen van Franke leken er veel zin in te hebben en dat resulteerde al na vijf minuten spelen in zestien punten voor 'ZZ'. Apollo kon er slechts twee tegenover stellen. Halverwege het tweede kwart werd de grootste voorsprong van de wedstrijd bereikt: 18-41.
Er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch keerde de spanning terug in het duel. Apollo wist in een sterke fase Leiden aan het begin van het derde kwart tot acht punten te naderen. 'ZZ' was het een beetje kwijt, maar herpakte zich een aantal minuten voor tijd knap.