Korfbal: TOP verliest kraker; Tempo in razendspannend duel onderuit

REGIO - De korfballers van TOP/SolarCompleet hebben zaterdagavond het onderspit moeten delven tegen PKC/SWKGroep. De Sassenheimers gingen ondanks een goede en felle eerste helft met 27-23. onderuit. Tempo uit Alphen aan den Rijn beleefde een razendspannende wedstrijd op bezoek bij DVO, maar keerde met lege handen huiswaarts. In Bennekom was het verschil slechts één punt: 18-17.

TOP nam al vroeg in de wedstrijd tegen PKC een 1-4 voorsprong en wist deze ook bijna de gehele eerste helft te verdedigen. Vlak voor rust kwam daar verandering in toen PKC langszij kwam en zelfs een gaatje van twee sloeg (15-13). Bij een 21-21 stand bleef stuivertje wisselen tussen beide ploegen. In de slotfase sloeg de thuisploeg het beslissende gat.

De wedstrijd tussen DVO en Tempo was van de eerste tot de laatste minuut spannend. Het was de thuisploeg die meestal aan de goede kant van de score stond, maar Tempo wist tegelijkertijd in het spoor van DVO te blijven. De Alpenaren waren echter niet bij machte een tik uit te delen om punten te pakken.

LEES OOK: Basketballers ZZ Leiden laten zich niet gek maken na 'comeback' Aris

Deel dit artikel: