Hockeydames HGC puntloos de winterstop in; HDM pakt knap een punt

REGIO - De hockeydames van HGC gaan met nul punten de winterstop in. Zondagmiddag verloor de ploeg uit Wassenaar ook het laatste duel van de eerste seizoenshelft. Bloemendaal was met 1-0 te sterk.

HGC evenaart met veertien opeenvolgende nederlagen het negatieve hoofdklasse-record van Klein Zwitserland, dat in het seizoen 2011/2012 haar eerste veertien duels van het seizoen verloor.

De verliespartij tegen Bloemendaal was nipt, dat wel. In de elfde minuut sloeg Demi Hilterman de enige treffer van de middag binnen. De ontmoeting tussen deze twee ploegen aan het begin van het seizoen eindigde ook in een 1-0 overwinning voor Bloemendaal. Destijds kwam de winnende goal op naam van Pilar Romang.

Drie nederlagen op rij

De dames van HDM speelden zondag - na drie keer op rij verloren te hebben - gelijk tegen Oranje Rood. Het duel tegen de nummer vier van de competitie eindigde in 2-2. Pien van Nes (1-1) en Tessa Beetsma (2-2) scoorden namens de HDM. De Haagse gelijkmaker vlak voor tijd. Na veertien wedstrijden staat HDM op de achtste plaats met zeventien punten.

De mannen van HGC wonnen wel. De Wassenaarse ploeg versloeg regiogenoot Klein Zwitserland met 2-1. KZ nam na rust de leiding, maar die ploeg zag de voorsprong vlak voor tijd in rook opgaan door twee doelpunten van Maico Casella.

LEES OOK: Basketballers ZZ Leiden laten zich niet gek maken na 'comeback' Apollo

Meer over dit onderwerp:
HOCKEY HGC HDM DEN HAAG WASSENAAR
Deel dit artikel: