Haagse Grote Marktstraat komende twee weekenden fietsvrij

DEN HAAG - Fietsers mogen de komende twee weekenden tussen 12.00 uur en 21.00 uur niet door de Grote Marktstraat in Den Haag rijden, zegt wethouder van mobiliteit Robert van Asten. Volgens hem is het een interessante test om te kijken of er in de toekomst maatregelen kunnen komen met betrekking tot het fietsen door de winkelstraat.

Ondernemers van de Grote Marktstraat hadden de wethouder verzocht om in december op de allerdrukste momenten fietsers van de Grote Marktstraat te weren. Van Asten is op deze wens ingegaan, mede omdat op drukke momenten fietsers en voetgangers elkaar hinderlijk in de weg zitten.

Tijdens de afsluiting wordt er gekeken naar het fietsverkeer in de omliggende straten zoals de Gedempte Gracht en Gedempte Burgwal. De afsluiting vindt plaats in de weekenden van 14 tot en met 16 december en 21 tot en met 23 december.

Scooters al langer niet welkom

Sinds 1 oktober 2018 mogen er al geen snorfietsen meer door de Grote Marktstraat rijden. Het stadsbestuur vond dat die voertuigen te veel gevaarlijke situaties veroorzaakten.

LEES OOK: Den Haag wil nog meer bezoekers: de binnenstad wordt groter

Meer over dit onderwerp:
GROTE MARKTSTRAAT FIETSVRIJ
Deel dit artikel: