Explosieven gevonden aan De Grent en de Binnenweg in Noordwijk, een was bevestigd aan pand

NOORDWIJK - Bij een horecagelegenheid aan De Grent in Noordwijk is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosief gevonden. Dat was volgens de burgemeester bevestigd aan het pand. Ook bij een huis aan de Binnenweg is een explosief gevonden.

Team Explosieven Verkenning (TEV) was dinsdagnacht op de plek aanwezig en heeft het explosief ontmanteld. Het is niet bekend door wie het voorwerp is gevonden.

Eerder op de avond, rond 2.30 uur, werd in Noordwijk ook een harde knal gehoord op de Binnenweg. 'Daar raakten meerdere ruiten van woningen beschadigd', meldt een politiewoordvoerder. Er is niemand gewond geraakt. Hier zijn de resten van een explosief gevonden. De buurt werd tot 6.15 uur woensdagochtend afgezet voor onderzoek. Het is niet duidelijk of de twee incidenten iets met elkaar te maken hebben.

Het beschadigde huis aan de Binnenweg in Noordwijk | Foto: Omroep West

Soortgelijk tafereel

Opmerkelijk genoeg deed een soortgelijk tafereel zich in de zomer van dit jaar ook al voor. In augustus werd aan De Grent een explosief gevonden voor de deur van horecagelegenheid Home.

Kort daarvoor werden bewoners van de Binnenweg opgeschrikt door een harde knal van een explosie bij een woning, wat later het huisadres bleek van de exploitant van de discotheek. De man die het explosief neerlegde in Noordwijk is gefilmd, die was te zien in een uitzending van het opsporingsprogramma Team West eind november.

Gesloten

Op last van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld werd de discotheek na dat incident twee weken gesloten. Het is niet bekend of het laatste incident in de nacht van dinsdag op woensdag op exact dezelfde locatie heeft plaatsgevonden.

Hermans-Vloedbeld nam woensdagochtend een kijkje in de buurt. 'Ik maak me als burgemeester zorgen over de inwoners en de ondernemers. Daarom ben ik hier ook. Om met hen in gesprek te gaan en van hen te horen wat ze van mij nodig hebben als burgemeester om de rust terug te krijgen', vertelde ze. 'Daar zetten we alles op in, om de rust te herstellen in deze straat.'

LEES OOK: Buurtbewoners geschrokken van explosieven Noordwijk: 'Deze knal was harder dan vorige keer'

De schade aan de Binnenweg in Noordwijk is aanzienlijk. I Foto: Omroep West

Meer over dit onderwerp:
POLITIE NOORDWIJK EXPLOSIEF BRANDWEER
Deel dit artikel: