Ook een lerarentekort bij jou op school? Meld het bij Omroep West

DEN HAAG - Het lerarentekort is een groot probleem. Daar is iedereen inmiddels wel van doordrongen. Er wordt dagelijks naar oplossingen gezocht. Scholen proberen van alles om kinderen les te geven en te laten leren. Maar dat valt niet altijd mee. Leraren en ouders kunnen nu bij Omroep West melding maken van het lerarentekort. Op die manier kunnen we de gevolgen ervan in kaart brengen.

Wij vragen leraren, schoolleidingen, ouders en verzorgers om zich te melden bij het meldpunt, zodat wij inzicht krijgen in de volgende vragen:

  • Hoe vaak staan er onbevoegden voor de klas?
  • Hoe vaak worden er klassen samengevoegd?
  • Hoeveel kinderen worden naar huis gestuurd, omdat er niemand meer is die hen les kan geven?

Tweede meldpunt in twee jaar

Daar wil Omroep West de vinger op kunnen leggen en zo informatie te verzamelen om het probleem aan te tonen. Ook andere regionale omroepen en het landelijke meldpunt lerarentekortisnu.nl doen hieraan mee. Het meldpunt blijft tot 1 maart bestaan zodat we voldoende gegevens kunnen verzamelen. Volgend jaar willen we dat opnieuw doen om te zien hoe het dan is.

Twee jaar geleden openden we ook een meldpunt over het lerarentekort. Daaruit bleek dat bijna alle scholen worstelen met vervanging bij ziekte. Het nieuwe meldpunt is een samenwerking tussen omroepen.

LEES OOK: Oproep tot tweedaagse lerarenstaking eind januari

Meer over dit onderwerp:
LERARENTEKORT ONDERWIJS BASISSCHOOL
Deel dit artikel: