Grote politieactie tegen criminele organisatie, waaronder in Delft

DELFT - Tijdens een gecoördineerde operatie heeft de politie gelijktijdig op twintig plaatsen in Nederland doorzoekingen gedaan, waaronder in Delft. Bedrijfspanden en woningen werden doorzocht vanwege een onderzoek naar een internationaal opererende criminele organisatie, die wordt verdacht van witwassen en drugshandel. De drugs zouden via Europese havens Nederland binnenkomen.

De doorzoekingen vonden naast Delft, onder meer plaats in Amsterdam, Soest, Roosendaal en Sint-Willibrord. De tweehonderd rechercheurs die bij de operatie waren betrokken legden beslag op administratie, sieraden en twee panden. Eén man is aangehouden voor het bezit van meer dan duizend xtc-pillen. Waar de man is aangehouden, is niet bekend. De politie sluit meer aanhoudingen in een later stadium van het onderzoek niet uit.

Het onderzoek is gestart naar aanleiding van geldstromen gerelateerd aan drugshandel. De politie wist in te breken in de geheime communicatie, waardoor de leden van de organisatie konden worden geïdentificeerd. Volgens de recherche gebruikten de betrokkenen nicknames uit een kinderserie om onderling te communiceren.

LEES OOK: Politie doet vijftig invallen op één avond, zeven aanhoudingen

Deel dit artikel: