Instellingen

Internetoplichter (55) voor tweede keer aangehouden in Den Haag

© Omroep West - Pieter Kuipers

DEN HAAG - De politie heeft woensdag in een woning aan de Prins Willemstraat in Scheveningen een 55-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht mensen via internet te hebben opgelicht. In 2016 is de man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, al eens veroordeeld voor oplichting. Tijdens de aanhouding probeerde de man te vluchten, maar de agenten bleken sneller en konden hem toch in de kraag vatten.

De verdachte bood betonnen vloerplaten aan via verkoopsites, vroeg een voorschot voor de levering van de platen, maar leverde deze vervolgens niet. In de periode tussen mei 2019 en oktober 2019 werd in totaal zestien keer aangifte gedaan van oplichting met de vloerplaten. De oplichter zou tienduizenden euro’s hebben buitgemaakt. De benadeelden die de platen bestelden, zijn afkomstig uit het hele land. De politie is nog op zoek naar meer gedupeerden.

In 2016 werd de 55-jarige man ook al aangehouden voor het plegen van soortgelijke feiten. Hij is destijds ook veroordeeld door de rechter. Tijdens dat lopende onderzoek deden 69 mensen aangifte tegen de man. Het televisieprogramma Opgelicht! besteedde al meerdere malen aandacht aan zijn oplichtingspraktijken. De man zit vast en wordt gehoord door rechercheurs.