Burgemeester Remkes: Groep de Mos denkt te simpel over oplossing vreugdevuren

Johan Remkes
Johan Remkes © Talkshow FRITS!
DEN HAAG - Waarnemend burgemeester Johan Remkes van Den Haag windt er geen doekjes om: Groep de Mos denkt te simpel over de oplossing voor de vreugdevuren. In talkshow FRITS! op Omroep West legt Remkes zaterdag uit dat er voor de vergunningen allerlei procedures gevolgd moeten worden en dat je daar niet zomaar overheen kan stappen. Iets wat Groep de Mos in zijn ogen wel doet.
De Haagse fractievoorzitter Richard de Mos van Hart voor Den Haag / Groep de Mos zei vorige week in talkshow FRITS! dat de vreugdevuren op Scheveningen en in Duindorp door zouden kunnen gaan als de gemeente 'een avondje gaat zitten met de bouwers'. Dat is volgens burgemeester Remkes 'een veel te simpele voorstelling van zaken'.
'Als er een vergunning verleend moet worden, zitten daar procedures aan. Die waarborgen heb je na te leven', zegt Remkes. Dat respect voor de procedure moet iedereen steunen. Dus vindt de burgemeester dat de ouders in Duindorp en op Scheveningen hun kinderen moeten aanspreken op de ongeregeldheden.

'Geen verwachtingen wekken'

Er is ook een rol weggelegd voor de bevolking. 'Die moeten duidelijk maken dat dit soort acties niet toegestaan worden.' Wat Remkes betreft horen politici en politiek partijen daar ook bij. 'Het zou mij een lief ding waard zijn als Groep de Mos hier ook scherp afstand van zou nemen en geen verwachtingen wekt ten aanzien van de aanstaande jaarwisseling.' Hart voor Den Haag / Groep de Mos moet het volgens Remkes anders aanpakken. 'Ze moeten goed en constructief in de wedstrijd gaan zitten.'
Burgemeester Remkes van Den Haag vindt dat Groep de Mos verkeerde verwachtingen wekt