Wind en een stevige wandeling; bijna 8000 deelnemers bij Scheveningen Light Walk

DEN HAAG - Even leek het erop dat de Scheveningen Light Walk dit jaar opnieuw afgelast zou worden vanwege de slechte weersomstandigheden. Toch ging het evenement zaterdag om 16.30 uur van start en konden de bijna 8000 deelnemers aan de wandel.

'We zijn gewoon met heel veel enthousiasme van start gegaan' , zegt de organisatie tegen Omroep West. 'Vanwege de wind hebben we wel een paar kleine aanpassingen moeten doen.' De Scheveningen Light Walk bestaat net als voorgaande jaren - met uitzondering van 2018 - uit meerdere afstanden, geschikt voor jong en oud. Verschillende kunstenaars hebbende de route versierd met talloze lichtshows om tijdens het wandelen van te genieten.

Vorig jaar ging de Scheveningen Light Walk op de valreep niet door vanwege het slechte weer. Tienduizend wandelaars bleven toen teleurgesteld achter. De organisatie achter het evenement kwam hen tegemoet met kortingen voor het evenement van dit jaar.

Kindertocht

Niet alleen volwassen wandelaars, maar ook kleine kinderen zijn in groten getale naar Scheveningen gekomen voor de Scheveningen Light Walk Zij startten niet op de pier van Scheveningen, maar in Madurodam. Voor kleine kinderen was er een parcours van 5,5 kilometer uitgezet Kinderen vanaf zes jaar konden 7,5 kilometer wandelen. En volwassenen konden kiezen tussen 12,5 kilometer of 18,5 kilometer.

Meer over dit onderwerp:
SCHEVENINGEN LIGHT WALK SCHEVENINGEN
Deel dit artikel: