Tempo na eerste overwinning eindelijk van de nul af in Korfbal League

REGIO - Het heeft even geduurd, maar de korfballers van Tempo zijn niet langer meer puntloos. De Alphenaren brachten zaterdagavond het spannende thuisduel tegen Blauw Wit op het nippertje tot een goed einde (24-23). Het Sassenheimse TOP versloeg in de zesde speelronde promovendus Groen Geel met 26-21, terwijl Fortuna uit Delft tegen KZ tegen een nederlaag aan liep (25-23).

Tempo en Blauw Wit waren zaterdag behoorlijk aan elkaar gewaagd. Na een ruststand van 14-14 konden de ploegen maar niet van elkaar weglopen. Een gelijkspel leek aanstaande, maar Martin Steenbeek bezorgde zijn ploeg vlak voor tijd de eerste punten van het seizoen.

'Wij hebben verdiend gewonnen en de meeste aanspraak gemaakt op de overwinning', zegt Steenbeek tegen mediapartner Studio Alphen. Na vier kansloze nederlagen verloor Tempo vorige week nipt in de laatste minuut. Nu was het andersom. 'We zijn iets statischer gaan spelen en teruggevallen op ons vertrouwde spel van de afgelopen jaren. Dat ligt ons goed', verklaart Jelle Steenbeek, die met acht doelpunten topscorer was aan Alphense zijde.

Mick Snel

TOP kwam tegen nieuwkomer Groen Geel al na tien seconden spelen op voorsprong, maar heel eenvoudig werd de avond niet voor de Sassenheimers. In de eerste helft kon de ploeg van Jan Niebeek geen groot gat slaan. Na rust (14-12) lukte dat langzaam maar zeker wel, mede door een scherpe Mick Snel. Hij had met elf punten een groot aandeel in de winstpartij.

Ook het duel tussen KZ en Fortuna was een spannende. Op het spel stond een plek in de top vier. Fortuna moest de vierde stek vorige week afstaan aan de tegenstander van zaterdag en had de hoop die weer te heroveren. Maar de Delftse ploeg slaagde daar niet in.

LEES OOK: Barney stopt: hoe een Haagse postbode wereldkampioen darts werd

Deel dit artikel: