Jong ADO Den Haag te sterk in onderonsje met Westlandia; derde zege op rij voor Quick

REGIO - Jong ADO Den Haag heeft zondagmiddag onder toeziend oog van United Vansen-directeur Felix Wu en Terry Wang, zoon van clubeigenaar Hui Wang, het 'Haagse' onderonsje met Westlandia weten te winnen. De beloften van de eredivisieclub brachten de Westlanders een 1-2 nederlaag toe en wonnen zo voor het eerst dit seizoen op vreemde bodem. Quick boekte tegen ADO '20 de derde zege op rij: 2-0.

Het duel tussen Jong ADO en Westlandia was er eentje waarin weinig fouten werden gemaakt, maar ook één met nóg minder vernuft. ADO startte met drie spelers uit de hoofdmacht: Robin Polley, Dehninio Muhringen en Lorenzo van Kleef. Van hen tekende Polley op aangeven van Lance Duijvestijn na 41 minuten voor de 0-1 ruststand.

Kilian van Mil - zaterdagavond net als trainer Virgilio Teixeira nog op de bank bij ADO - FC Groningen - verdubbelde in het tweede bedrijf de marge. De ex-speler van Westlandia stond koud in het veld toen hij de 0-2 aantekende. De aansluitingstreffer van Desley Bransen in de blessuretijd kwam te laat voor Westlandia om een punt uit het vuur te slepen.

Derde overwinning op rij

Quick kwam tegen ADO '20 na een uur spelen aan de leiding. Rachid Bouyaouzan was alert bij een bal op de lat en schoot de rebound binnen. Ronaldo Lima Duarte Lopes stelde de zege in de 82e minuut veilig. Voor Quick is het de derde zege op rij, waardoor 'de Haantjes' met een goed gevoel de winterstop in gaan.

Scoreverloop Westlandia - Jong ADO Den Haag: 1-2 (0-1)

  • 0-1 Robin Polley
  • 0-2 Kilian van Mil
  • 1-2 Desley Bransen

Scoreverloop Quick - ADO '20: 2-0 (0-0)

  • 1-0 Rachid Bouyaouzan
  • 2-0 Ronaldo Lima Duarte Lopes

LEES OOK: Tom Beugelsdijk breekt pols tegen FC Groningen, maar speelt gewoon door

Deel dit artikel: