Samenwerkende dieven stelen dure ringen bij goudsmid in Den Haag

DEN HAAG - Door goed samen te werken, is het een man en twee vrouwen gelukt om zes dure ringen te stelen bij goudsmid Pepita d’Oro aan de Thomsonlaan in Den Haag. De drie stelden veel vragen aan de medewerkster en creëerden op die manier chaos, waardoor de sieraden ongezien uit de vitrines gehaald konden worden.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 17 december. Meer zaken zijn hier te vinden.

De diefstal vindt plaats op zaterdag 20 juli. Eerst komen de twee vrouwen de winkel binnen. Ze vragen de verkoopster om oorbellen. Als die zijn uitgezocht, willen ze afrekenen. Maar dan stelt één van de vrouwen opnieuw een vraag: ze wil wat sieraden uit een andere vitrine bekijken. Zo gaat het een tijdje door. Vervolgens komt er ook een man de winkel binnen. Hij hoort bij de vrouwen en is gekomen om de chaos verder te vergroten.

De drie blijven vragen stellen aan de verkoopster, die daarvoor verschillende vitrines moet openen. Op verschillende momenten is te zien dat de vrouwen gebruik maken van de chaos door sieraden te stelen. De verkoopster wordt op die momenten afgeleid door de anderen. Uiteindelijk vertrekken ze met het verhaal dat ze geld gaan wisselen om de oorbellen te betalen, maar de drie komen niet meer terug.

Herkent u de verdachten of weet u waar de sieraden nu zijn?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel dit artikel: