Jeffrey de Zwaan met moeite langs Barney-beul Darin Young

Jeffrey de Zwaan
Jeffrey de Zwaan © PDC
LEIDSCHENDAM - Jeffrey de Zwaan heeft met pijn en moeite de derde ronde van het wereldkampioenschap darts gehaald. De Leidschendammer versloeg de Amerikaan Darin Young met 3-2. Young versloeg in de eerste ronde van het WK Raymond van Barneveld.
De Zwaan gooide niet de beste wedstrijd uit zijn carrière. Daardoor kon de normaal veel mindere Young makkelijk bijblijven en zelfs twee keer op voorsprong komen in sets: 1-0, 2-1.
In de vierde set knokte De Zwaan zich terug na een 2-0 achterstand in legs en overleefde een matchdart. Uiteindelijk won hij die set. De vijfde set ging vervolgens eenvoudig naar de Leidschendammer.

Maandag weer naar Londen

De 23-jarige Nederlander hoeft zich maandag pas weer in Londen te melden voor zijn volgende wedstrijd. Hij komt dan uit tegen de winnaar van het duel tussen Vincent van der Voort en Dave Chisnall. Beide heren spelen donderdag tegen elkaar.
De eerste ronde van het WK kwam De Zwaan niet in actie. De Leidschendammer staat 23ste op de wereldranglijst. De beste 32 spelers waren automatisch voor de tweede ronde geplaatst.

Wattimena voorbij

De Zwaan is na Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena de derde Nederlander op de mondiale ranking. Als de nieuwe wereldranglijst na het WK wordt opgemaakt gaat hij Wattimena voorbij en is hij de een-na-beste darter van Nederland. Dit omdat Wattimena al is uitgeschakeld op het WK.