Zeven jaar cel geëist tegen man die 14 vrouwen chanteerde met naaktfoto's

De verdachte dreigde naaktfoto's openbaar te maken
De verdachte dreigde naaktfoto's openbaar te maken © ANP
DEN HAAG - Tegen een 24-jarige man uit Den Haag is donderdag zeven jaar cel geëist omdat hij vrouwen chanteerde met naaktbeelden. Ook moet hij van het Openbaar Ministerie (OM) in totaal 50.000 euro schadevergoeding betalen aan zijn veertien slachtoffers. De man wordt beschuldigd van negen gevallen van afpersing met naaktbeelden (sextortion) en vijf pogingen. Ook zou hij zeker twee van de vrouwen tot seks hebben gedwongen.
De verdachte zocht via datingsites contact met zijn slachtoffers, allemaal jonge vrouwen. Toen dat contact erotisch werd, vroeg hij om pikante beelden, waarmee hij de vrouwen uiteindelijk chanteerde. De Hagenaar eiste geld of meer pikant beeldmateriaal. De foto's zouden naar buiten worden gebracht als de vrouwen niet deden wat hij wilde. Hij zette zijn dreigement kracht bij met allerlei persoonlijke informatie over de slachtoffers.
De man vroeg soms aan de vrouwen het geld bij hem thuis af te geven. Volgens het OM leidde dat tot twee verkrachtingen. De zaak kwam aan het rollen toen één van de slachtoffers naar de politie stapte.

'Berekenend, doelgericht en agressief'

De verdachte bekent de sextortion gedeeltelijk, hij zegt de details niet meer te weten. Hij ontkent de verkrachtingen en stelt dat de seks vrijwillig was. Het OM gelooft dat niet. De officier van justitie noemde hem berekenend, doelgericht en agressief: 'Hij heeft de jonge vrouwen schaamteloos gechanteerd, geld en seks geëist en ze daarbij veel angst aangejaagd'. Over twee weken doet de rechter uitspraak.