Instellingen

Man in onderbroek in plas bloed onder balkon: vier verdachten vast

Man gewond op het Lopikplein in Den Haag.
Man gewond op het Lopikplein in Den Haag. © District8

DEN HAAG - Bij een ruzie in een woning aan het Lopikplein in de Haagse wijk Leyenburg is een man zwaar gewond geraakt. Het slachtoffer is mogelijk van een balkon gegooid. De politie doet nog onderzoek naar wat er zich in het appartement heeft afgespeeld. De politie heeft een 33-jarige vrouw, 37-jarige Hagenaar, 41-jarige Rotterdammer en een 35-jarige man zonder woon- en verblijfplaats aangehouden.

Buren hoorden afgelopen nacht rond 03.30 uur hard gebonk. Dat bleek de politie te zijn die voor de woning stond. Toen buren even later uit het raam naar de binnenplaats keken zagen ze daar een man in zijn onderbroek tussen de containers liggen in een grote plas bloed. De man zou in zijn val ook de barbecue van de onderbuurman die aan het balkon hangt hebben geraakt. Volgens omwonenden was er in de woning die nacht ruzie en hoorde ze een hond grommen.

Volgens buurtbewoners woont er officieel alleen een Poolse vrouw in de woning waar de ruzie plaatsvond. Zij zorgt volgens de omwonenden al tijden voor veel overlast. Zo vangt zij in haar woning ook meerdere mannen op die er overnachten. Soms slapen zij zelfs in de kelderbox. Er is sprake van drank- en drugsgebruik. In de woning is er vaak sprake van ruzie en vechtpartijen. Buurtbewoners vertellen dat de politie het afgelopen half jaar zeker 30 keer bij de woning geweest is vanwege de overlast.

'Pup eigen hond doodgestoken'

Een aantal buurtbewoners vertelt ook dat de vrouw enige weken geleden een pup van haar eigen hond heeft doodgestoken. Omwonenden zeggen daarnaast bang te zijn dat de vrouw 'vanavond alweer thuis is'. De politie bevestigt dat agenten regelmatig aan de deur kwamen in verband met overlast. Meer kan een woordvoerder daar niet over kwijt.

De woning is eigendom van Du Chatenier Vastgoed. Eigenaar Indrid du Chatenier bevestigt het verhaal van de omwonenden. 'Je wordt helemaal niet blij van wat daar gebeurt', is haar reactie. Ze bevestigt dat de vrouw in de woning allerlei vreemde mannen opvangt en dat veel overlast wordt veroorzaakt door drank- en drugsgebruik. Ook zijn er veel vechtpartijen.

Verhuurder kan weinig doen

Du Chatenier vertelt dat de vrouw eerst met man en kinderen in het appartement woonde, maar dat het fout is gegaan toen de relatie uit ging. De kinderen zijn daarom ook uit huis geplaatst, aldus de vastgoedbeheerder. Ze heeft veel contact met de politie en de gemeente over de overlast, maar stelt dat ze weinig kan doen. De vrouw betaalt gewoon op tijd de huur. 'Je kan iemand niet zomaar het huis uit zetten' aldus Du Chatenier. Ze hoopt dat de vrouw voorlopig vast blijft zitten.