Ook laatste editie wintervuurwerk Scheveningen afgelast om harde wind

Vuurwerk boven de pier
Vuurwerk boven de pier © Omroep West
DEN HAAG - Het wintervuurwerk op Scheveningen kan ook deze zondag niet doorgaan. Door de verwachte harde wind heeft de organisatie besloten om voor de derde week op rij het winterse vuurwerk af te gelasten.
'Het bestuur betreurt ten zeerste dat de laatste avond met wintervuurwerk geen doorgang kan vinden', laat organisator Bjorn van Dijl weten. 'Wij hadden graag samen met iedereen het bewogen jaar knallend willen afsluiten. Nu kijken wij uit naar de zomer waarin wij hopen dat iedereen op Scheveningen alsnog kan genieten van de spectaculaire vuurwerkshows.'
Het wintervuurwerk zou de eerste vier zondagen van december worden gehouden. Maar door de weersomstandigheden kon het vuurwerk alleen op 1 december doorgaan. De overige drie dagen heeft de organisatie de avonden afgelast.

Strengere eisen

De vuurwerkliefhebbers moeten voor de shows op Scheveningen nu wachten tot volgend jaar zomer. Afgelopen jaar lukte het de organisatie niet om het vuurwerkfestival in de zomer te organiseren door strengere eisen van de gemeente Den Haag.
De organisatie heeft nu een nieuwe producent gevonden en is van plan om in de laatste twee weekenden van augustus de veertigste editie van het vuurwerkfestival te houden.