Nieuwe wethouder Rik van Woudenberg maakt college Leiderdorp compleet

Rik van Woudenberg
Rik van Woudenberg © D66 Zuidplas
LEIDERDORP - Als het aan D66 in Leiderdorp ligt, wordt Rik van Woudenberg de wethouder die het college van B&W volmaakt. Vrijdag sloot D66 samen met VVD, CDA en ChristenUnie/SGP het coalitieakkoord om een nieuw bestuur te gaan vormen in Leiderdorp.
Van Woudenberg wordt snel voorgedragen aan de gemeenteraad en zal naar alle waarschijnlijkheid in januari worden benoemd. Wel moet hij dispensatie krijgen vanwege zijn woonplaats. Hij woont nog in de gemeente Zuidplas, waar hij tot anderhalf jaar geleden wethouder was.
'Het is een aimabel man', zegt D66-fractievoorzitter Jeroen Hendriks. 'Hij heeft veel verstand van de dossiers waar hij mee te maken krijgt.' Die dossiers gaan over duurzaamheid, onderwijs, regio, beheer openbare ruimte en kunst & cultuur. Dat zijn de portefeuilles waar hij zijn verantwoordelijkheid voor gaat dragen.

LPL keert niet terug

Naast Van Woudenberg maken Willem Joosten van de VVD en Daan Binnendijk voor het CDA en de ChristenUnie/SGP deel uit van het college in Leiderdorp. De vorige coalitie werd half november volkomen onverwacht opgeblazen door de Lokale Partij Leiderdorp (LPL). Die partij keert niet terug in het gemeentebestuur.