Twee schippers van dodelijke aanvaring Scheveningen mogelijk vervolgd

Hulpdiensten op Scheveningen
Hulpdiensten op Scheveningen © Regio15
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie is van plan de twee schippers te vervolgen die in juni 2018 betrokken waren bij een ongeluk tussen hun twee boten in de haven van Scheveningen. Door de aanvaring kwam een 56-jarige man uit Drenthe om het leven. Drie anderen raakten gewond.
Het OM verwijt de twee dat zij schuld hebben aan het veroorzaken van de aanvaring en de gevolgen daarvan, zwaar lichamelijk letsel door schuld, dan wel dood door schuld. Dat laat het functioneel parket van het OM maandag desgevraagd weten.
Het ongeluk met een stalen motorboot en een snelle rubberboot (een RIB) gebeurde tijdens de festiviteiten van de Volvo Ocean Race in de haven, die een week duurden en waar veel publiek op afkwam. Hulpdiensten zochten enige tijd in het water, omdat niet duidelijk was hoeveel mensen er op de boten zaten.

Aanvullende onderzoekswensen

De verdachten hebben aanvullende onderzoekswensen ingediend die nu worden uitgevoerd bij de rechter-commisaris van de rechtbank in Den Haag. Als dit is afgerond, zal het OM de definitieve beslissing nemen om de zaak voor de rechter te brengen.