De Zwaan na thriller uitgeschakeld op WK darts

Jeffrey de Zwaan in actie
Jeffrey de Zwaan in actie © Orange Pictures
LEIDSCHENDAM - Darter Jeffrey de Zwaan heeft zich niet kunnen scharen bij de laatste acht op het WK darts in Londen. De 'Black Cobra' uit Leidschendam liet zich in de achtste finales verschalken door de Schot Peter Wright. De nummer 7 van de wereldranglijst had het bijzonder lastig tegen de Nederlandse nummer 23 van de wereld en won pas na een spannende zevende set met 4-3.
Wright, bijgenaamd 'Snakebite', nam De Zwaan meteen in een verlammende greep en liep in rap tempo uit naar een voorsprong van 3-0 in set. Maar na acht gewonnen legs op rij was het gif bij Wright uitgewerkt en begon de 23-jarige De Zwaan aan een sterke comeback. Hij speelde niet zo sterk als in zijn vorige partij tegen Dave Chisnall, maar goed genoeg om terug te komen tot 3-3.
De beslissende zevende set liep uit op een nagelbijter. Beide darters wisten maar niet door te drukken. Bij een voorsprong van 4-3 in legs maakte Wright het met een dubbel 8 af op zijn tweede wedstrijdpijl.

Wereldranglijst

De Zwaan bereikte de laatste 32 door te winnen van Dave Chisnall en de man die Barney uitschakelde: Darin Young. Vooral de overwinning op Chisnall werd breed uitgemeten in de media. De Engelsman was op het moment van spelen de nummer tien van de wereld. De Zwaan gooide tegen Chisnall het beste gemiddelde van de derde ronde en won met 3-2.
De Zwaan mag zich sowieso de op-een-na-beste Nederlander op dartsgebied noemen. Alleen Brabander Michael van Gerwen, staat hoger op de wereldranglijst. Na het wereldkampioenschap wordt de nieuwe mondiale ranking opgemaakt.