Drone met drugs onderschept bij gevangenis in Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn is vrijdagavond een drone onderschept, waarmee volgens de politie drugs naar binnen werd gesmokkeld. De drone met een pakketje eraan werd gevonden op de binnenplaats. Uit onderzoek bleek dat er hard- en softdrugs in zaten, zegt de politie.

Medewerkers van de gevangenis trokken aan de bel toen ze meerdere personen een drone zagen besturen vanuit een geparkeerde auto. Agenten vonden de inmiddels verlaten auto niet veel later op de Eikenlaan. Een 28-jarige Rotterdammer kon in de omgeving worden aangehouden. Er wordt nog gezocht naar twee andere verdachten.

Tijdens het onderzoek werd nog een tweede pakketje met hard- en softdrugs gevonden in de omheining van de gevangenis. De auto, de drugs, de gebruikte drone en nog een ongebruikte drone zijn in beslag genomen. Er wordt nog onderzocht voor wie de pakketjes met drugs waren bedoeld.

Anti-smokkelnetten

Dit weekend liet de Alphense gevangenis nog weten te investeren in speciale anti-smokkelnetten, die moeten voorkomen dat smokkelaars spullen over de muren krijgen. De bedoeling is dat de eerste netten in het voorjaar van 2020 boven de luchtplaats van de gevangenis komen te hangen.

Sinds 1 november is het in Nederland strafbaar om illegale spullen een gevangenis in te smokkelen. Mensen die gepakt worden riskeren een gevangenisstraf van maximaal een half jaar.

LEES OOK: Primeur met anti-smokkelnetten bij gevangenis Alphen: 'Echt geen visnetje hoor'

Deel dit artikel: