Twaalf gewonden en tientallen evacuaties door brandende auto's bij flat Den Haag

DEN HAAG - Tientallen bewoners zijn woensdagavond met hoogwerkers uit het appartementencomplex aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag geƫvacueerd. Onder het gebouw stonden meerdere auto's in brand. Drie zwaargewonden en negen lichtgewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Ze hadden allemaal te veel rook ingeademd. Een woordvoerder kan nog niet zeggen hoe het met ze gaat.

Geëvacueerde bewoners zijn opgevangen in een bus van HTM. Daar werden ze bijgepraat door de brandweer. Aan het eind van de avond kregen ze allemaal te horen dat ze weer terug naar hun woning mochten. Het is nog niet bekend hoe de brand kon ontstaan.

De brand ontstond woensdagavond rond 19.45 uur en was om 20.30 uur geblust. De auto's stonden geparkeerd onder een gemeenschappelijke overkapping. Doordat er enorm veel zwarte rook vrijkwam bij de brand, konden de bewoners van de flats niet meer via de galerij naar buiten vluchten. Daarom is besloten om de mensen die in het gebouw wonen via de ramen te evacueren.

Arnhem

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Dat is onder meer gedaan omdat er mensen in de lift van het gebouw konden vastzitten. Dat heeft volgens een brandweerwoordvoerder onder andere te maken met de dood van een vader en zoon in een lift in Arnhem dinsdagnacht.

De brandweer evacueert bewoners van het flatgebouw | Foto: Omroep West

Meer over dit onderwerp:
AUTOBRAND
Deel dit artikel: