Autobranden Wateringse Veld waarschijnlijk aangestoken

DEN HAAG - De brand in een aantal auto's onder een appartementencomplex aan de Laan van Wateringse Veld is vermoedelijk aangestoken. Dat meldt de politie. Bij de brand onder een appartementencomplex vielen woensdagavond twaalf gewonden, drie zijn er ernstig aan toe. Twee politieagenten moesten in een ambulance worden nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd.

De brand ontstond rond 19.45 uur bij auto's die geparkeerd stonden onder een gezamenlijke overkapping. Door de brand ontstonden enorme rookwolken. Bewoners van de appartementen erboven moesten door de brandweer uit hun huizen worden gehaald omdat ze niet zelf meer naar buiten konden. Hulpdiensten rukten massaal uit omdat in het pand ook een lift zit en het onduidelijk was of daar mensen in vastzaten.

Bewoners nemen de schade op bij uitgebrande auto's Wateringse Veld | Foto: Omroep West

In totaal brandden zeven auto's uit. De auto's zijn helemaal verkoold. De wrakken zijn door de politie meegenomen voor onderzoek. De politie zoekt tussen de auto's naar sporen. De appartementen boven de parkeerplekken zijn zwart van het roet.

Getuigen

De politie heeft inmiddels een aantal getuigen gesproken, maar hoopt dat mensen die iets hebben gezien maar nog niet met de politie hebben gesproken, zich melden.

LEES OOK: Bewoner na brand Wateringse Veld: 'Gelijk slippers aangedaan en naar buiten gerend'

Deel dit artikel: