Politieagent kan SUV nog net ontwijken, bestuurder opgepakt

DEN HAAG - Een politieagent kon donderdagavond op de Schenkkade in Den Haag maar net op tijd wegspringen voor een bijna twee ton zware SUV. De bestuurder had een stopteken van de agent niet opgemerkt. Even verderop werd de automobilist aangehouden en bleek dat hij teveel had gedronken.

De politieagenten waren het verkeer aan het te regelen na een ongeluk op de Schenkkade. Een scooterrijder kwam daarbij lelijk ten val. De ambulance stond op de rijbaan geparkeerd om dichtbij het slachtoffer te staan.

Twee agenten regelden met felle zaklampen het verkeer om de ambulance heen. 'Dit ging goed, tot een automobilist het stopteken van de agent niet opmerkte en doorreed', aldus de politie. 'De agent kon nog net opzij springen om niet door de bijna twee ton zware SUV overreden te worden.' De agent kwam met de schrik vrij.

Rijbewijs afgepakt

De bestuurder van de SUV is aangehouden. Hij wordt vervolgd voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van gevaar en hinder op de weg. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Het Openbaar Ministerie zal beslissen wanneer hij dit weer terug krijgt. Het slachtoffer van de valpartij is nagekeken door de ambulance maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

LEES OOK: Keurige drankrijder was even de weg kwijt: 'Dit wil ik nooit meer meemaken'

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG POLITIE ALCOHOL VERKEER
Deel dit artikel: