Instellingen

Agenten bekogeld met stenen na staken feest in Den Haag

Een persoon raakte gewond bij de ongeregeldheden.
Een persoon raakte gewond bij de ongeregeldheden. © Regio15

DEN HAAG - Agenten zijn zaterdagavond bekogeld met stenen bij zalencentrum Kristal aan de Wegastraat in de Haagse wijk Binckhorst. Dat is door de politie bevestigd. Vier agenten raakten gewond. Ongeveer honderd personen keerden zich tegen de politie nadat die naar het zalencentrum was gekomen omdat er ongeregeldheden waren.

In het zalencentrum was een concert van een Eritrese zanger. Een groep van ongeveer honderd personen probeerde zonder kaartje binnen te komen, en bestorm,de de voordeur. Een klein aantal mensen wist binnen te komen zonder gefouilleerd te zijn, zo bevestigt de beheerder van het zalencomplex. De beveiliging besloot daarop het feest te beëindigen en de zaal te ontruimen. Ook werd de politie gebeld. De bezoekers met een kaartje werden vervolgens boos.

Buiten weigerde een groep van tussen de honderd en 150 man weg te gaan. Agenten werden bekogeld met onder andere stenen en blikjes. Ook werden er vernielingen gepleegd. De politie zette politiehonden in om de bezoekers weg te sturen. Een verdachte raakte gewond doordat een politiehond hem beet. De persoon is naar het ziekenhuis gebracht. Vier mensen zijn aangehouden. Drie van hen worden verdacht van geweldpleging tegen hulpverleners, de vierde is aangehouden voor vernieling. Zij zitten nog vast.

Extra trein

Een deel van de bezoekers van het feest bleef rond treinstation Den Haag Centraal hangen. Omdat er geen nachttreinen reden en om de mensen buiten het station te houden, blokkeerden agenten de ingang naar het station.

Na overleg met de NS is er een extra trein ingezet voor de groep, zodat zij naar Den Haag HS konden. Daar stoppen wel nachttreinen.