Verdachte van brandstichting bij CBR twee weken langer vast

Het pand van het CBR in Rijswijk is voor niemand toegankelijk
Het pand van het CBR in Rijswijk is voor niemand toegankelijk © John van der Tol
RIJSWIJK - De 38-jarige man die afgelopen vrijdag werd aangehouden op verdenking van brandstichting bij het CBR in Rijswijk, blijft nog zeker twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris maandag bepaald.
De brand brak vrijdagochtend vroeg uit in de hal van het hoofdkantoor van het CBR, mogelijk met behulp van brandbare vloeistoffen. Op dat moment waren er tussen de twintig en dertig mensen in het pand. CBR-directeur Alexander Pechtold zei vrijdag 'geschokt' te zijn over wat er is gebeurd in het hoofdkantoor.
De brand heeft veel indruk gemaakt op het personeel van het CBR, zegt een woordvoerder. Ze komen veel samen en praten over de gebeurtenissen. Als mensen merken dat collega's extra hulp nodig hebben, wordt dat geregeld. De woordvoerder kan niet zeggen of er veel behoefte is aan professionele hulpverlening. 'Maar als het nodig is, kan dat en staan we klaar.'

Andere locatie

Het gebouw aan de Lange Kleiweg is in ieder geval de komende weken niet beschikbaar voor examens. De politie heeft de ingang afgegrendeld en doet onderzoek. Examenkandidaten vertrekken tijdens de sluiting vanaf het terrein van Event Plaza in Rijswijk.