Wieteke van Dort ontvangt oeuvreprijs: 'Blijft leuk als mensen je werk waarderen'

DEN HAAG - De Haagse actrice, cabaretière en zangeres Wieteke van Dort heeft maandag de oeuvreprijs van de Gouden Eeuw Awards ontvangen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan Nederlanders die op een bijzondere manier hebben bijgedragen aan het nationale culturele erfgoed. De uitreiking vond plaats in Hotel Des Indes in Den Haag.

Wieteke van Dort kreeg de award, die bestaat uit een groot schilderij, vooral voor haar unieke bijdragen aan de opnames van de sprookjes van de Efteling. De Haagse actrice is al jaren de vertelstem van de meeste sagen en legenden die in het Sprookjesbos te zien zijn.

De 76-jarige Van Dort laat weten 'heel blij' te zijn met de onderscheiding. 'Het blijft altijd leuk als mensen je werk op deze manier erkennen en waarderen. En de Efteling-sprookjes hebben een heel speciaal plekje in mijn hart.'

Paul van Vliet

Van Dort werd bekend met haar vele kinderprogramma's en het Nederlands-Indische personage Tante Lien dat zij decennia lang vertolkte.

De Haagse cabaretier Paul van Vliet ging Van Dort voor met het winnen van de Gouden Eeuw Award in 2011. Ook onder meer André van Duin, Liesbeth List, Anneke Grönloh en André Kuipers namen de oeuvreprijs eerder in ontvangst.

LEES OOK: 'Dít is te klein, dít is te klein', de overvolle bruiloft van Wieteke van Dort

Meer over dit onderwerp:
WIETEKE VAN DORT DEN HAAG OEUVREPRIJS
Deel dit artikel: