Kiki Bertens begint nieuw tennisseizoen met zege

Kiki Bertens
Kiki Bertens © Orange Pictures
WATERINGEN - Kiki Bertens heeft haar eerste enkelspel in dit nieuwe tennisseizoen gewonnen. De Wateringse nummer negen van de wereld klopte in Brisbane dinsdagochtend Dayana Yastremska uit Oekraïne in drie sets.
Bertens won de eerste set met 6-4 maar de tweede moest ze met liefst 6-1 afgeven aan Yastremska, de nummer 22 van de wereldranglijst.
In de derde set kwam Bertens al snel twee breaks voor. Bij een 5-0 voorsprong leek de overwinning dichtbij, maar Yastremska kwam toch nog terug tot 5-3. In de negende game besliste Bertens het duel alsnog.

Dubbel

Bertens kwam maandag al in actie in het dubbelspel. Ook daarin was ze succesvol. Met de Australische Ashleigh Barty - de nummer 'e'en van de wereld - versloeg ze het Ests/Russische duo Anett Kontaveit/Anastasia Pavlioetsjenkova. Daarvoor hadden Bertens en Barty wel een supertiebreak nodig.
Bertens en Barty verloren de eerste set na een tiebreak (6-8) maar wonnen de tweede met 6-3. In de spannende supertiebreak werd het 10-8. Barty doneert haar prijzengeld in Brisbane aan het Rode Kruis, dat geld inzamelt voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië.