Jij mag het zeggen: welke kwaliteiten heeft de ideale burgemeester van Den Haag?

Fotocollage van voormalig burgemeesters van Den Haag: Jozias, van Aartsen, Johan Remkes, Pauline Krikke en Wim Deetman.
Fotocollage van voormalig burgemeesters van Den Haag: Jozias, van Aartsen, Johan Remkes, Pauline Krikke en Wim Deetman.
DEN HAAG - Welke eigenschappen moet de nieuwe burgemeester van Den Haag hebben? En moet de burgemeester (hij/zij/x) lid zijn van een politieke partij of maakt dat niet uit? Jij mag het zeggen. Samen met jou wil Omroep West de ideale burgemeester voor Den Haag schetsen. In het onderstaande formulier kan jij je voorkeur kwijt.
Den Haag moet de komende maanden op zoek naar een nieuwe burgemeester. Pauline Krikke (VVD) nam begin oktober 2019 ontslag vanwege de snoeiharde conclusies van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de Scheveningse vonkenregen. Sindsdien is VVD-prominent Johan Remkes waarnemend burgemeester van de stad. Hij stopt op 1 juli van dit jaar.
De zoektocht naar een nieuwe burgemeester begint met het opstellen van een profielschets. Hierin staat waar de burgemeester aan moet voldoen. De gemeenteraad praat daar op woensdag 29 januari over in een commissievergadering en stelt de profielschets op donderdag 17 februari definitief vast. Een vertrouwenscommissie die bestaat uit een afvaardiging van de gemeenteraad gaat vervolgens gesprekken voeren met kandidaten die door de commissaris van de koning zijn geselecteerd. De vertrouwenscommissie draagt twee kandidaten voor aan de gemeenteraad en de raad stuurt uiteindelijk een aanbeveling naar de minister van Binnenlandse Zaken.
Omroep West wil van jou weten wat voor achtergrond en kwaliteiten de nieuwe burgemeester zou moeten hebben. Vul het formulier in (het zijn in totaal zeven vragen) en wij brengen de uitslag naar de gemeenteraad.

HET FORMULIER IS GESLOTEN, dank voor het meedoen, houd de kanalen van Omroep West in de gaten voor de resulaten van deze peiling!