CBR kan tot mei geen examens afnemen in Rijswijk na brand, duizenden examens verplaatst

Brand bij CBR in Rijswijk
Brand bij CBR in Rijswijk © Regio15
RIJSWIJK - Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Rijswijk kunnen waarschijnlijk tot 1 mei geen examens worden afgenomen, vanwege de brand die daar vrijdag woedde. Duizenden examens worden nu verplaatst. Kandidaten kunnen terecht bij andere CBR-locaties.
De brand die vrijdag uitbrak heeft volgens een woordvoerder van het CBR 'aanzienlijke schade' veroorzaakt. 'Gelukkig is niemand gewond geraakt.' Een 38-jarige man uit Den Haag werd vrijdag in de buurt opgepakt op verdenking van brandstichting.
Om examenkandidaten zo snel en goed mogelijk te helpen, gaat het CBR de komende tijd ook ’s avonds en op zaterdag theorie-examens afnemen. Het CBR benadert kandidaten en opleiders zo veel mogelijk rechtstreeks om hen te informeren over de geplande examens. Voor klanten is een speciale webpagina ingericht en het CBR belooft dat de klantenservice 'maximaal bereikbaar' zal zijn.

Praktijkexamens en taxi-examens

Voor de praktijkexamens - ook de taxi-examens van CCV - heeft het CBR onderdak gevonden in Event Plaza aan de Lange Kleiweg 86 in Rijswijk. 'Een locatie dicht in de buurt van het examencentrum, waardoor de praktijkkandidaten in een bekende omgeving kunnen afrijden. '
De rijtesten in het kader van rijgeschiktheid vertrekken voorlopig vanaf de nevenvestiging van het CBR aan de Lange Kleiweg 60.

Theorie-examens

Theorie-examens die gepland waren voor deze en volgende week zijn of worden verplaatst naar een datum op korte termijn bij de CBR-locaties Barendrecht, Schelluinen, Haarlem of Utrecht. Als het nieuwe examenmoment niet uitkomt, kan de kandidaat een dag na de nieuwe examendatum zelf kosteloos een nieuw theorie-examen inplannen via Mijn CBR. Kandidaten die een examen na 20 januari hebben gereserveerd, krijgen volgende week bericht dat zij zelf kosteloos een nieuw examenmoment kunnen inplannen op Mijn CBR.
Mensen die een gezondheidsverklaring hebben ingediend, ondervinden volgens een woordvoerder geen extra hinder van de brand. 'Wij zijn nog steeds met volle kracht aan het werk om onze klanten zo snel mogelijk te helpen.' Voor een papieren gezondheidsverklaring of om de gezondheidsverklaring rechtstreeks in te leveren, kunnen klanten terecht bij het CBR aan de Sir Winston Churchilllaan 297 in Rijswijk.