Instellingen

'Ik heb dit niet gedaan', Sassenheimse 'valiumverkrachter' ontkent verkrachting

Johan S. | Still: Malta Independent
Johan S.

SASSENHEIM - De Sassenheimse 'valiumverkrachter' Johan S. ontkent in alle toonaarden dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een verkrachting in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten.

Johan S. ontkent verantwoordelijk te zijn voor de verkrachting van een 32-jarige vrouw deze kerst. Hij zou een verdovend middel in haar drankje hebben gedaan en haar hebben verkracht. 'Ik heb dit niet gedaan en ik ben van slag', staat te lezen in het document. Hij kreeg toestemming om zijn proces in vrijheid af te wachten. 'Als jullie mij onder huisarrest plaatsen, zal ik jullie vertrouwen niet beschamen', aldus S.

Volgens de aanklager is er veel bewijs voor de gruwelijke verkrachting. Zo hebben artsen ernstige snijwonden rondom de geslachtsdelen van het slachtoffer gevonden. Vanwege de brute aard van de verkrachting vond de aanklager dat S. in hechtenis moest worden genomen. Ook verklaarden agenten dat S. de deur niet direct opendeed in een poging bewijs te vernietigen op de plaats delict.

Valiumverkrachter

In 2006 werd S. in Nederland bekend als de 'valiumverkrachter', omdat hij zijn slachtoffers met valium zou hebben bedwelmd voordat hij zich aan hen vergreep. Het Openbaar Ministerie verstuurde destijds een opsporingsbericht waarin hij met naam en toenaam werd genoemd en verspreidde zijn foto.

Uiteindelijk werd S. in Brazilië aangehouden. De rechtbank in Den Haag veroordeelde hem in 2009 tot tien jaar celstraf. In hoger beroep werd dat verlaagd naar vijf jaar en acht maanden, omdat het gerechtshof niet alle verdenkingen bewezen achtte. Johan S. is later in verband gebracht met verkrachtingen op Malta en in Spanje.