Kiki Bertens verliest in kwartfinale Brisbane

WATERINGEN - Kiki Bertens is in de kwartfinale van het toernooi in Brisbane uitgeschakeld. De Wateringse verloor in drie sets van de Japanse Naomi Osaka. Het werd 3-6, 6-3 en 3-6. Bertens speelt morgen wel de finale van het dubbelspel met de Australische Ashleigh Barty.

De als zesde geplaatste Bertens en de als derde geplaatste Osaka waren in Brisbane aan elkaar gewaagd. In de eerste set moest Bertens twee keer op rij haar service inleveren, waardoor Osaka de set met 6-3 won. In de tweede set serveerde Bertens een stuk beter, waardoor een break in de vierde game voldoend was om de stand weer gelijk te trekken.

Ook in de beslissende derde set waren de verschillen klein. De Wateringse kreeg in het begin van de set vier kansen om de service van Osaka te breken, maar wist deze mogelijkheden niet te benutten. Bertens werd in de zesde game wel gebroken door de nummer vier van de wereld, maar kreeg in de volgende game direct zelf ook een breakpunt. Dit wist ze niet te benutten, waarna Osaka de partij uitserveerde.

Finale dubbelspel

Bertens was ondanks de nederlaag niet ontevreden over de partij tegen Osaka. 'Een goede wedstrijd, maar niet goed genoeg om te winnen. Toch ben ik blij met de start van het seizoen en hoe ik mij op de baan voel.'

kikibertens

Good match, but not good enough to get the win today. Anyway happy with this start of the season and the way I feel on court. See you again on Sunday @brisbanetennis for the doubles final with @ashbarty

In het dubbelspel was er wel succes voor Bertens. In Brisbane vormt ze samen met de Australische Ashleigh Barty, de nummer een van de wereld, een koppel. De Franse Kristina Mladenovic moest zich vanwege ziekte terugtrekken uit het toernooi, waardoor Bertens en Barty zonder te spelen de finale van het dubbelspel haalden. Deze finale wordt in de nacht van zaterdag op zondag gespeeld.

Australian Open

Het toernooi in Brisbane is een voorbereidingstoernooi op de Australian Open. Het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar begint maandag 20 januari. Komende week komt Bertens nog in actie in Adelaide.

LEES OOK: Bertens slaat zich naar kwartfinales in Brisbane

Meer over dit onderwerp:
TENNIS KIKI BERTENS
Deel dit artikel: