Parkeerapp die uren doorverkoopt toch niet naar Den Haag

© ANP
DEN HAAG - De app LekkerParkeren ziet af van de komst naar Den Haag, dat laat de gemeente weten. De website kondigde eerder deze week aan dat het in Den Haag parkeeruren door wilde gaan verkopen. De Haagse politiek keurde de komst van de nieuwe app af. 'Goed dat LekkerParkeren naar onze bezwaren geluisterd heeft en zelf besluit de app niet langer aan te bieden', reageert wethouder Robert van Asten van Mobiliteit tevreden.
Bewoners die in Den Haag in een gebied met betaald parkeren wonen, kunnen voor een paar tientjes een bezoekerspas kopen. Mensen die dan op visite komen hoeven dan niet te betalen voor het parkeren. De nieuwe app wilde bewoners de mogelijkheid bieden deze parkeeruren aan hen te verkopen. Bewoners zouden hier tot duizend euro voor kunnen krijgen. LekkerParkeren wilde de uren dan weer verkopen, waarbij bezoekers aan Den Haag tot veertig procent korting konden krijgen op het parkeertarief.
De politiek was direct fel tegenstander van het plan van LekkerParkeren. Het bedrijf profileert zich als de Airbnb van het parkeren. 'Hiervoor zijn de uren niet bedoeld', reageerde Maarten de Vuyst van GroenLinks. 'Leuk, een handige Harry die de mazen van de wet opzoekt, maar dat is niet waarom we bezoekersuren geven aan Hagenaren. Het is niet bedoeld als verdienmodel, maar om te zorgen dat Hagenaren hun bezoek kunnen ontvangen.'

Vragen aan wethouder

Verschillende partijen hadden al vragen gesteld aan wethouder Van Asten, maar hij hoeft de vragen niet te beantwoorden. Na alle kritiek heeft LekkerParkeren zelf besloten haar diensten niet in Den Haag aan te bieden. 'Goed dat LekkerParkeren naar onze bezwaren geluisterd heeft en nu zelf besluit om de app waarmee Haagse bezoekersuren zouden kunnen worden verhandeld, niet langer aan te bieden en de promotie rondom de parkeerapp zo snel mogelijk te staken', laat Van Asten in een reactie weten.
LekkerParkeren zelf was niet bereikbaar voor commentaar.