Bijeenkomst voor en door gedupeerden Zoetermeerse brand: 'Gedeelde smart is halve smart'

De brand legde meerdere bedrijven in de as
De brand legde meerdere bedrijven in de as © Omroep West
DEN HAAG - In Zoetermeer vindt maandag een bijeenkomst plaats voor alle gedupeerden van de nieuwjaarsbrand in opslagbedrijf Shurgard. De ontmoeting, die is georganiseerd door twee gedupeerden, is bedoeld om elkaar te steunen in de nasleep van de brand.
Vincent Stittelaar en Justin Warnaar raakten zelf spullen kwijt bij de brand op 1 januari. 'Maar gedeelde smart is halve smart, vandaar dat we dit nu organiseren. Mensen kunnen zo hun verhaal kwijt en elkaar troosten, maar ook tips geven en kijken hoe ze elkaar kunnen helpen met spullen.' Er zijn veel acties gestart om tweedehands spullen aan gedupeerden te schenken. 'Wie weet heeft iemand te veel gekregen, dan kan-ie dat weer aan een ander geven.'
De gemeente Zoetermeer ondersteunt het initiatief en burgemeester Charlie Aptroot zal maandagavond aanwezig zijn. Ook is er volgens Stittelaar contact met Shurgard, maar het bedrijf heeft nog niet officieel toegezegd. De bijeenkomst is verder alleen bedoeld voor gedupeerden en vindt plaats op een geheime locatie. Iedereen die spullen in de opslag had staan, heeft een mail ontvangen.