Hattrick Mengerink zorgt voor winst Katwijk, Scheveningen verliest van Noordwijk

REGIO - Katwijk heeft drie punten overgehouden aan het treffen met Jong FC Volendam. De mannen van Jan Zoutman stonden bij rust met 2-0 achter, maar door een hattrick van Marciano Mengerink won Katwijk alsnog: 2-3. Noordwijk heeft op bezoek bij Scheveningen huisgehouden. Door onder meer twee treffers van Nick van Staveren won de ploeg van Kees Zethof met 1-4. Quick Boys en Rijnsburgse Boys wonnen allebei hun eerste thuiswedstrijd na de winterstop. Respectievelijk van GVVV en Jong Sparta.

Bij Quick Boys werd er voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte gehouden voor de op 27 december overleden kantinebeheerder Jan van Wolferen. Na het eerste fluitsignaal voerde Quick Boys de boventoon, wat ook te zien was in de score die bij rust werd bereikt. Door een schitterende vrije trap van Tommy Bekooij kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. De van Noordwijk overgekomen Sabir Achefay zorgde halverwege de eerste helft voor de 2-0.

Quick Boys speelde de tweede helft wat behoudender, maar bleef makkelijk overeind tegen de Veenendalers. De ploeg uit Utrecht kon geen vuist maken en Quick Boys behield redelijk makkelijk de drie punten. Door de overwinning klimmen de Katwijkers langzaam naar de middenmoot van de tweede divisie.

Noordwijk haalt uit op bezoek bij Scheveningen

Met een schitterende omhaal bracht Nick van Staveren na een half uur voetballen Noordwijk weer op gelijke hoogte met Scheveningen. De Houtrustbewoners waren op voorsprong gekomen dankzij een treffer van Youri de Winter. De 1-1 was tevens de ruststand.

Vlak na rust kwamen de bezoekers op voorsprong toen Sander Bosma de 1-2 binnenschoot. De 1-3 kwam wederom op naam van Nick van Staveren. De aanvaller prikte raak uit een vrije trap van Thomas Reynaers. De schade werd in de 72ste minuut nog groter voor de Scheveningers toen Emiel Wendt de 1-4 maakte.

Rijnsburgse Boys wint

Na drie minuten kon het publiek op de Middelmors al juichen. Rijnsburgse Boys kwam op voorsprong toen Jason Meerstadt een eigen doelpunt maakte namens Jong Sparta. Die stand bleef de rest van het eerste bedrijf op het scorebord staan.

Furhgill Zeldenrust had vlak na rust de 2-0 op zijn schoen. Maar de vleugelflitser miste na een mooie aanval van de thuisploeg. De voorsprong van 'de Uien' kwam alsnog. Dani van der Moot maakte na ongeveer een uur spelen zijn negende competitietreffer: 0-2.

Jong Sparta deed halverwege de tweede helft wat terug. Youssef El Kachati bracht met de 2-1 de spanning terug in de wedstrijd. Daar bleef het bij. Na negentig minuten voetbal stonden 'de Uien' met drie punten.

Katwijk wint van Wijdbroeken

Marciano Mengerink heeft er met drie doelpunten voor gezorgd dat Katwijk van Jong Volendam heeft gewonnen. Hij maakte een 2-0 achterstand op bezoek in Noord-Holland eigenhandig ongedaan en zorgde met zijn hattrick voor een Katwijkse overwinning.

Mengerink maakte zijn drie doelpunten in het laatste kwartier van de wedstrijd. Volendam stond toen al met tien man omdat de keeper van de thuisploeg matchwinnaar Mengerink onderuit had gehaald buiten de zestien.

De eerste treffer van Mengerink kwam vanuit een strafschop. Roland Bergkamp had daarna de 2-2 gelijkmaker op zijn hoofd, maar raakte de paal. Mengerink benutte de rebound en schoot op die manier beide ploegen op gelijke hoogte. In de 89ste minuut voltooide de aanvaller zijn hattrick: 2-3.

Scoreverloop Scheveningen - Noordwijk: 1-4 (1-1)

 • 1-0 De Winter
 • 1-1 Van Staveren
 • 1-2 Bosma
 • 1-3 Van Staveren
 • 1-4 Wendt

Scoreverloop Quick Boys - GVVV: 2-0 (2-0)

 • 1-0 Bekooy
 • 2-0 Achefay

Scorverloop Rijnsburgse Boys - Jong Sparta (1-0)

 • 1-0 Meerstadt
 • 2-0 Van der Moot
 • 2-1 El Kachati

Scoreverloop Jong Volendam - Katwijk: 2-0 (2-3)

 • 1-0 Van Gasteren
 • 2-0 Plat
 • 2-1 Mengerink
 • 2-2 Mengerink
 • 3-2 Mengerink

LEES OOK: Comeback Ter Leede beloond met een punt tegen SteDoCo

Meer over dit onderwerp:
QUICK BOYS AMATEURVOETBAL SCHEVENINGEN NOORDWIJK
Deel dit artikel: