Kiki Bertens verliest finale dubbelspel in Brisbane

Kiki Bertens
Kiki Bertens © Orange Pictures
WATERINGEN - Kiki Bertens is er niet in geslaagd om de finale van het dubbelspel in Brisbane te winnen. Aan de zijde van Ashleigh Barty verloor de Wateringse na een supertiebreak van het als eerste geplaatste duo Barbora Strycova en Su-Wei Hsieh.
De finale van het toernooi in Australië ging lang gelijk op. Bertens en Barty wonnen de eerste set met 6-3. In de tweede set waren de koppels aan elkaar gewaagd en moest een tiebreak de beslissing brengen. Die ging met 9-7 naar het Tsjechisch/Taiwanese duo. Een supertiebreak tot tien punten moest vervolgens de beslissing brengen, en ook die verloren Bertens en Barty, dit keer met 10-8.
Ondanks de nederlaag in de finale keek Bertens met een goed gevoel terug op het dubbelspel. 'We hebben niet gewonnen, maar we hebben heel veel plezier op de baan gehad. En dat is soms nog belangrijker', zo liet de Wateringse na afloop weten.

Enkelspel

Ook in het enkelspel was het geen slechte week voor Bertens. Na zeges op Dayana Yastremska en Anett Kontaveit verloor ze in de kwartfinale na een spannend duel van de Japanse Naomi Osaka, de nummer vier van de wereld. Bertens speelt komende week nog het toernooi van Adalaide, voor op 20 januari de Australian Open begint, het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar.