Basketballers ZZ Leiden lijden gevoelige nederlaag tegen BAL

LEIDEN - De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden hebben daags na de Europese stunt tegen Krasnojarsk een nederlaag moeten slikken in de competitie. De (ietwat gehavende) Leidse ploeg verloor zaterdagavond met 84-77 van Basketbal Academie Limburg (BAL). Voor het eerst sinds 2013 wist die ploeg weer eens te winnen van 'ZZ'.

Voor ZZ Leiden was het enigszins behelpen tegen BAL. Worthy de Jong ontbrak vanwege een knieblessure, en Nuni Omot kon vanwege klachten aan zijn rug niet meedoen. De start van de wedstrijd was dan ook voor de thuisploeg, dat met twee driepunters sterk aan het treffen begon. Maar al vlug nam Leiden het initatief over, wat resulteerde in een 42-45 voorsprong bij rust.

Erg ruim was de Leidse marge overigens niet. Toen BAL halverwege het derde kwart zeven punten op rij scoorde, waren de rollen weer omgedraaid. Een aantal keer kwam ZZ Leiden dichtbij, maar de thuisploeg gaf de voorsprong niet meer uit handen. Het betekende een gevoelige nederlaag voor de Leidenaren, die 28 keer op rij van BAL wisten te winnen.

LEES OOK: ZZ Leiden stunt tegen Krasnojarsk

Meer over dit onderwerp:
ZZ LEIDEN BASKETBAL LEIDEN
Deel dit artikel: