Quick opent kalenderjaar met remise, Westlandia lijdt derde nederlaag op rij

REGIO - In de derde divisie is Quick het kalenderjaar 2020 zondag begonnen met een gelijkspel. Doelpunten vielen er niet in het uitduel met Dongen: 0-0. Ook voor Westlandia stond er een bezoek aan de provincie Noord-Brabant op het programma. De formatie uit Naaldwijk leed een 2-0 nederlaag bij Gemert en liep tegen de derde verliespartij op een rij aan.
Quick, dat de laatste drie wedstrijden van 2019 in winst had omgezet, trad aan zonder aanvoerder Kai van Hese. De verdediger werd eerder dezelfde dag vader van zijn tweede dochter. In het eerste bedrijf zorgde Ronaldo Lima voor de meeste dreiging, maar de Quick-aanvaller miste scherpte voor het doel. Een fraaie knal van Steven de Kruijf werd ternauwernood onschadelijk gemaakt door de doelman van Dongen.
Na rust kreeg Quick ook nog een grote kans, maar de kopbal van Rachid Bouyaouzan belandde boven het lege Dongense doel. Op de ranglijst vindt het Haagse team van trainer Paul van der Zwaan zichzelf terug op een ruimschoots veilige notering als nummer elf.

Promotie/degradatie

Westlandia zag na een doelpuntloos eerste speldeel thuisclub Gemert de score openen. Dat gebeurde na tien minuten in de tweede helft door toedoen van Joop Daniëls. In de 67ste minuut veroorzaakte Tyrone Owusu een strafschop, die door Gemert-speler Thijs van Pol werd verzilverd. Die klap kwamen de Naaldwijkers niet meer te boven, waardoor ze naar de vijftiende plek (promotie/degradatie) zijn gezakt.

Scoreverloop Dongen - Quick 0-0 (0-0):