Weer was het raak op de A4: vier auto's botsten bij Roelofarendsveen

ROELOFARENDSVEEN - Vier auto's botsten dinsdagochtend op elkaar op de A4 richting Amsterdam, bij Roelofarendsveen. Een rijstrook werd drie kwartier lang afgesloten.

Het ongeluk gebeurde rond 6.45 uur. De afsluiting van de rijstrook leidde tot veertien kilometer file. De vertraging bedroeg meer dan een half uur. Om 7.30 uur werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven. Toch stond er rond 8.30 uur nog altijd ruim tien kilometer file. Rond 9.00 uur waren de problemen verleden tijd.

Maandag waren er ook al grote problemen op de A4 richting Amsterdam tijdens de ochtendspits. Die problemen werden veroorzaakt door een ongeluk bij knooppunt Burgerveen. Daar waren urenlang drie rijstroken afgesloten, waardoor er een file ontstond met een lengte van 21 kilometer. Automobilisten moesten toen rekening houden met een vertraging van twee uur.

A12 en A20

Er waren dinsdagochtend ook problemen op de A12 richting Utrecht. Daar gebeurde een ongeluk bij Bodegraven. Daar botsten volgens ANWB-woordvoerder Erwin de Hart 'een paar auto's op elkaar'. Dit leidde tot een tien kilometer lange file . De file begon bij Zevenhuizen en de vertraging bedroeg twintig minuten.

Op de A20 gebeurde een ongeluk met vier auto's bij knooppunt Kethelplein. Daar was de linkerrijstrook tot 8.20 uur dicht. 'Daar stond het he-le-maal stil', vertelt ANWB-woordvoerder Erwin de Hart. De ANWB waarschuwde het verkeer tussen Maasdijk en knooppunt Kethelplein voor meer dan een uur vertraging. Ook hier waren de problemen rond 9.00 uur verleden tijd. De actuele verkeersinformatie vind je hier.

Meer over dit onderwerp:
A4
Deel dit artikel: