Kniespecialist van Nederland Marcel Driessen (66) overleden

DEN HAAG - De bekendste kniearts van Nederland is overleden. Hagenaar Marcel Driessen, die onder meer werkte in het voormalige Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag en bij Orthopedium in Delft, werd 66 jaar oud.

In de afgelopen twintig jaar hielp Driessen vele duizenden patiënten weer op de been. Hij werd dé kniespecialist van Nederland genoemd. Driessen opereerde onder andere prinses Beatrix aan haar knie, in 2005 en 2016.

'In mijn opleiding tot algemeen arts vond ik het kniegewricht direct het mooiste gewricht', liet Driessen weten tijdens een interview in 2014. Uiteindelijk besloot hij zich te specialiseren op dit gebied. 'Een van de mooie dingen van mijn vak is dat er mensen binnenkomen die invalide zijn en weer lopend naar buiten gaan.'

Luchtbrug

Driessen zette verder als een van de eerste Nederlandse artsen een luchtbrug op voor operaties in het buitenland om zo de lange wachtlijsten - van soms vijftien maanden - terug te dringen. Regelmatig vloog hij met een groep patiënten naar Spanje. Volgens Medisch Contact maakte hij zich kwaad over verzekeraars 'die Nederlandse patiënten dwingen om naar het buitenland te gaan voor een operatie'.

'Als arts-assistent werd ik al verliefd op knieën', zo citeerde Orthopedium Driessen op de website. 'Ook mijn promotie-onderzoek had de knie als onderwerp. Het lag dan ook voor de hand dat ik mij als orthopedisch chirurg volledig op kniechirurgie ging toeleggen. Het gaat mij allemaal om knieën, daardoor bereik je meer diepgang en raak je extra gespecialiseerd. Je moet knieën als een extra verdieping zien van de orthopedie, als een superspecialisme. En des te meer knieën je behandelt, des te beter je je specialiseert.' De uitvaart van Driessen vindt zondag plaats in Lisse.

Meer over dit onderwerp:
DELFT DEN HAAG MARCEL DRIESSEN OVERLEDEN
Deel dit artikel: