Kjeld Nuis naar WK ondanks protest concurrenten

ZOETERWOUDE - Schaatser Kjeld Nuis uit Zoeterwoude mag de 1000 en 1500 meter schaatsen op het wereldkampioenschap afstanden. Concurrenten Koen Verweij en Dai Dai Ntab hadden bij schaatsbond KNSB protest tegen zijn deelname aangetekend. Dit protest is door de schaatsbond afgewezen.

Koen Verweij en Dai Dai Ntab waren het niet eens met de deelname van Nuijs, omdat hij zich wegens ziekte had afgemeld voor het Nederlands Kampioenschap afstanden. Daar worden normaliter de startbewijzen voor het WK vergeven. Tweevoudig Olympisch kampioen Nuis is volgens de schaatsbond 'een zeer uitzonderlijke geval' en kreeg daarom toch een startbewijs. Dit ging ten kostte van Verweij en Ntab. Die plekken heeft de schaatsbond altijd achter de hand, voor als er een geval als met Nuis zich voordoet.

Team Reggeborgh, de ploeg van Verweij en Ntab, wilde bij de komende wereldbeker in Calgary (7-8 februari) een skate-off, inlassen. Wie op de 1000 meter (Ntab) en 1500 meter (Verweij) in vergelijking met Nuis de beste tijd zou neerzetten, zou het ticket op de betreffende afstand moeten krijgen.

Collalbo

De geschillencommissie van de KNSB hield zich maandagavond op een advocatenkantoor in Amsterdam ruim twee uur met de zaak bezig. Verweij en Ntab waren daarbij aanwezig. Nuis liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. Dit omdat hij momenteel op trainingskamp is in het Italiaanse Collalbo.

LEES OOK: Jutta Leerdam wint EK-goud op 1000 meter, ook gouden ploegenachtervolgingen

Meer over dit onderwerp:
KJELD NUIS SCHAATSEN
Deel dit artikel: