Laatste fase Singelpark: Japanse invloeden langs Leids water

LEIDEN - Het Singelpark in Leiden krijgt steeds meer vorm. Het is de bedoeling dat alle parken langs de Singels met elkaar verbonden worden zodat er één lang stadspark ontstaat. Vandaag is de gemeente begonnen met herontwikkelen van het Blekerspark. Het is één van de laatste parken die nog aangepakt moet worden.

Nu is het Blekerspark langs de Herensingel nog een grote moddervlakte waar de afgebroken oude glijbaan nog herinnert aan hoe het ooit was. Maar vanaf mei moet het een fraai park zijn met veel Japanse invloeden. Deze zomer zullen ook de meeste bruggen die de verschillende parken met elkaar verbinden af zijn.

'Het Singelpark is een rondje om het oude centrum van een kleine zeven kilometer', zegt Alexander Geertsema van de Vrienden van het Singelpark. 'Het idee is om de groenstrook die er is langs Singels te verbeteren en er zo een goed verblijfsklimaat te maken voor de bewoners, maar ook bezoekers van de stad.'

Langste stadspark van Nederland

Als het Singelpark echt af is, heeft Leiden het langste stadspark van Nederland. Bijzonder daarbij is dat inwoners van Leiden mee hebben gedacht over de inrichting van de parken en ook een rol zullen spelen bij het onderhoud ervan.

Meer over dit onderwerp:
BLEKERSPARK SINGELPARK LEIDEN
Deel dit artikel: