A4 weer vrij na twee uur durende afsluiting door ernstig ongeluk bij Leidschendam

LEIDSCHENDAM - De A4 naar Amsterdam was vrijdagochtend van 6.15 tot 8.15 uur afgesloten na een ongeluk bij Leidschendam. Daar sloeg rond 6.00 uur een auto over de kop.

Vanwege de afsluiting van de rijstroken ontstond kilometerslange file. Die begon bij Den Hoorn en was tien kilometer lang. De ANWB waarschuwde voor meer dan een uur vertraging. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

De ANWB adviseerde automobilisten op de A4 tijdens de wegafsluiting de rechter parallelrijbaan te nemen. Wie naar Amsterdam moest, kon het best via Wassenaar rijden over de A12, de N44 en de A44. Dat de weg om 8.15 uur werd vrijgegeven, was een meevaller. Rijkswaterstaat hield er rekening mee dat de weg tot na de ochtendspits dicht zou blijven.

Vaak raak deze week

Het is deze week vaak raak op de A4 tijdens de ochtendspits. Maandag ontstonden grote problemen op de weg richting Amsterdam na een ongeluk bij knooppunt Burgerveen. Toen waren urenlang drie rijstroken afgesloten, waardoor er een file ontstond met een lengte van 21 kilometer. Automobilisten moesten toen rekening houden met een vertraging van twee uur.

Dinsdagochtend botsten vier auto's op de A4 richting Amsterdam, bij Roelofarendsveen. Toen werd een rijstrook drie kwartier lang afgesloten. Dit leidde tot veertien kilometer file.

A20 en A12

Er gebeurde rond 7.45 uur ook een ongeluk op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Vanwege dit ongeluk werd de linkerrijstrook afgesloten. Dit leidde rond 8.00 uur tot drie kwartier vertraging vanaf knooppunt Gouwe. Rond 8.30 uur waren hier de grootste problemen verleden tijd.

Er waren tussen 8.30 en 9.00 uur nog problemen op de A12 van Den Haag-Malieveld naar knooppunt Prins Clausplein. Daar werd na een ongeluk dat rond 8.30 uur gebeurde de rechterrijstrook afgesloten. Dit had een klein half uur vertraging tot gevolg. Op de A4 tussen Den Hoorn en knooppunt Prins Clausplein moest je rekening houden met een klein kwartier vertraging. Daar was de rechterrijstrook dicht na een ongeluk, maar die werd rond 8.45 uur weer vrijgegeven. De actuele verkeersinformatie vind je hier.

Meer over dit onderwerp:
A4 ONGELUK LEIDSCHENDAM
Deel dit artikel: