Gevoelige tik voor basketballers ZZ Leiden in kwartfinale beker

LEIDEN - De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden hebben een nederlaag geleden in de kwartfinale van het bekertoernooi. Voor eigen publiek verloren de Leidenaren donderdagavond met 88-72 van Landstede Hammers.

Dinsdag plaatste de ploeg van coach Rolf Franke zich voor deze kwartfinale door in een thriller te winnen van Den Bosch. Leiden begon uitstekend aan dat duel, maar de start tegen Landstede was desastreus. Binnen een mum van een tijd was het 0-16, en na twee technische fouten zelfs 4-24 voor de bezoekers.

Na rust liet ZZ Leiden zien dat het zich niet zo snel gewonnen geeft. Aan het begin van het vierde kwart was het verschil zelfs minder dan tien punten. Maar op een gegeven moment was het na de grote krachtsinspanning na rust gedaan. Landstede Hammers perste er nog een 13-0 run uit en deelde daarmee de genadeklap uit.

Dutch Basketball League

Volgende week zaterdag vindt de return plaats, in Zwolle. Zaterdag staan beide ploegen weer tegenover elkaar in de vijftiende speelronde van de Dutch Basketball League.

Meer over dit onderwerp:
ZZ LEIDEN BASKETBAL
Deel dit artikel: