Man vertraagt opzettelijk ambulance en wordt opgepakt

VOORSCHOTEN - Een 34-jarige man uit Voorschoten is donderdag aangehouden, omdat hij opzettelijk een ambulance hinderde. Dat meldt de politie. De man blokkeerde de hulpverleners en reed heel langzaam voor de ambulance, toen die met een patiënt op weg was naar het ziekenhuis.

Donderdagmiddag waren de automobilist en de ambulance elkaar op de weg tegengekomen. De man was het niet eens met een verkeersmanoeuvre van de ambulance en wilde daar later verhaal voor halen, zegt de politie. Terwijl de hulpverleners bij het huis van een patiënt aan het Buizerderf in Voorschoten waren, parkeerde de man zijn auto voor de ambulance, zodat die niet meteen weg kon rijden. Na een paar minuten oponthoud kon de rit naar het ziekenhuis beginnen.

De ambulance reed met zwaailichten aan. De man bleef de wagen hinderen door er langzaam voor te rijden. Pas nadat er meer ruimte op de weg was, kon de ambulance de auto inhalen en doorrijden. Later die middag is de 34-jarige man aangehouden als verdachte van het hinderen van hulpverleners. Hij heeft een proces-verbaal gekregen en moet zich later verantwoorden voor de rechter-commissaris. Voor het hinderen van hulpverleners kan maximaal drie maanden celstraf worden opgelegd.

Meer over dit onderwerp:
AMBULANCE VOORSCHOTEN
Deel dit artikel: