Westlandia walst over directe concurrent heen; Quick wint van de nummer vier

REGIO - Westlandia heeft in de derde divisie de negatieve reeks van drie nederlagen op rij doorbroken. Tegen concurrent Hoogland werd zondag in de tweede wedstrijd van dit kalenderjaar een toch wel verrassende 5-2 overwinning geboekt. Ook Quick pakte op eigen veld drie punten. Tegen HSC '21 - de nummer vier - scoorde de ploeg van Paul van der Zwaan twee keer en werd de nul gehouden.
In de laatste drie wedstrijden scoorde Westlandia slechts één keer, en na de nederlaag tegen Gemert vorige week zakte de ploeg af naar een promotie/degradatieplaats. Het zijn geen rooskleurige cijfers. Desondanks was de start van de Naaldwijkers sterk tegen Hoogland.
Na een klein half uur spelen nam Vince van der Knaap met een fraaie lob de 1-0 voor zijn rekening. De speler van Westlandia trof eerder al het doel, maar zag zijn goal toen afgekeurd worden omdat hij te hard doorging op de keeper van Hoogland. Via een strafschop kwamen de bezoekers echter nog voor rust langszij. Keeper Edgar Leerdam keerde de pingel van Oskar van Logtestijn in eerste instantie, maar vanuit de rebound zorgde hij alsnog voor de 1-1.

Snelle goals

In de tweede helft kwam Westlandia opnieuw op voorsprong, ditmaal via de van Jong ADO Den Haag overgekomen Tyrone Owusu. Na de 2-1 was Westlandia los en walste het binnen no time door twee keer Melvin Vissers en een doelpunt van Desley Bransen over Hoogland heen. De 5-2 van Henk Baum was voor de statistieken.
Samenvatting Westlandia - Hoogland
Quick, dat de tweede seizoenshelft begon met een gelijkspel tegen Dongen, kwam na een doelpuntloze beginfase na 32 minuten op voorsprong. Steven de Kruijf had een vlammend schot in huis en zorgde zo voor de openingsgoal. Vlak voor tijd scoorde invaller Frank van der Heiden de 2-0. Jong ADO Den Haag mocht genieten een vrij weekend.
Scoreverloop Westlandia - Hoogland: 5-2 (1-1)
  • 1-0 Vince van der Knaap
  • 1-1 Oskar van Logtestijn (strafschop)
  • 2-1 Turonne Owusu
  • 3-1 Melvin Vissers
  • 4-1 Melvin Vissers
  • 5-1 Desley Bransen
  • 5-2 Henk Baum